Flygresor

Upptäck nyttiga tips och råd om flygresor

Flygresor sista minuten - fakta och tips

De flesta flygresor med sista minuten säljs i form av paketresor med boende och frukost. Den som letar efter billigt reguljärflyg bör istället satsa på en resa med lågprisflyg.

De allra flesta flygresor med sista minuten avser kompletta paketresor till populära semesterdestinationer såsom Kanarieöarna, det grekiska öriket, Egypten eller Bulgarien. Priset för en sista minuten flygresa till Sydeuropa – eller ett resmål i Europas omedelbara närhet – bör inte kosta mer än 2000 kr. Trots att boendet kan vara ospecificerat, ska standarden inte vara sämre än på reguljära semesterresor.

Onlineboka billiga flygresor med sista minuten

Det lönar sig flerfaldigt att boka en turistresa på nätet jämfört med att boka en snarlik resa hos en resebyrå. Lättast är att komma över en flygresa med sista minuten till Grekland, Bulgarien, Egypten eller Kanarieöarna. Desto svårare är emellertid att hitta en sista minuten till Thailand eller övriga Sydöstasien. Detta beror främst på att det finns mer pengar att spara på att boka en sista minuten till Thailand, varför efterfrågan på dessa resor är större.

Svårt hitta sista minuten med reguljärflyg

För den som är ute efter en sista minuten med reguljärflyg är utbudet desto sämre, åtminstone hos de traditionella flygbolagen. Då kan man istället kolla upp priserna hos något av de nyetablerade lågprisbolagen – t.ex. Ryanair, Norwegian eller Sterling Airways.

Reklamlänkar

Flygresor inom Europa

Flygresor till andra världsdelar

Olika resalternativ