Flygresor

Upptäck nyttiga tips och råd om flygresor

Billiga flygresor - fakta och tips

Nätverket av billiga flygresor omfattar idag de flesta europeiska länder. Den till synes största nackdelen är att lågprisbolagen väljer udda flygplatser med lång transportsträcka till närmaste storstad.

Billiga flygresor är sällan långsammare eller drabbade av fler förseningar än resor med traditionella flygbolag. Den som bokar en billig flygresa får emellertid räkna med att servicenivån på planen är kraftigt nedsatt. Oavsett om det gäller billiga flygresor till USA eller Thailand erbjuds i regel bara passagerarklass. Flygmåltider kan i bästa fall köpas ombord och du som vill transportera annat än handbagage får betala extra. Vanligtvis utgår även ett saftigt prispåslag för kortbetalning.

Billiga flygresor i Sverige

Den som är intresserad av billiga flygresor inrikes har bland annat följande valmöjligheter:

  • Norwegian (Tidigare FlyNordic) – flygbolag som erbjuder inrikesflyg mellan Arlanda, Kiruna, Umeå och Luleå. Flygbolaget erbjuder även billiga utrikesflyg.
  • Malmö Aviation – erbjuder flygresor till och från ett tiotal destinationer runt om i Sverige. Särskilda rabatter för studerande och pensionärer utgår.
  • Nextjet – många destinationer inom Sverige med sista minutenpriser för ungdomar.

Billiga flygresor i Europa

Den som vill flyga till och från olika destinaioner inom Europa är i första hand hänvisad till följande kända lågprisflygbolag:

  • Wizzair – ungerskt flygbolag som erbjuder billiga flyg inom hela Europa. Tänk dock på att bolaget flyger till ovanliga flygplatser.
  • Sterling – danskt flygbolag med utresa till ett tjugotal europeiska destinationer från Arlanda och Kastrup.
  • Air Berlin – Tysklands näst största bolag, efter Lufthansa, med flygningar till och från 70 destinationer. Till skillnad från övriga lågprisbolag erbjuder Air Berlin gratis tidningar och drycker ombord.
  • Iceland Express – isländskt lågprisflygbolag med bas i Reykjavik.
  • Blue Air – rumänskt lågprisflygbolag med mycket låga priser till och från destinationer i Rumänien.
  • Easyjet – brittisk lågprisbolag med flygningar till och från udda flygplatser i Storbritannien.
  • Ryanair – Europas ledande lågprisbolag med resor till och från de flesta breddgrader i Europa. Tänk dock på att kolla upp flygplatsens läge en extra gång. Du som vill flyga till Hamburg kan t.ex. räkna med att landa i Lübeck.

Den som är beredd att resa kvällstid eller med utresor på lördag och söndag kan även kika på de traditionella flygbolagens priser, då kvällsresor och helgresor ofta har en gynnsammare prissättning.

Reklamlänkar

Flygresor inom Europa

Flygresor till andra världsdelar

Olika resalternativ