Flygresor

Upptäck nyttiga tips och råd om flygresor

Flygresor till Berlin - fakta och tips

Flyg till Berlin med Air Berlin från Köpenhamn – alternativt med något av de traditinella flygbolagens sistaminutenrutter.

Att flyga till Berlin lönar sig i första hand för dig som bor i mellersta eller norra Sverige. Från Skåne är det enklast att köra bil via den nordtyska ön Rügen. Fördelen med flygresor till Berlin är att stadens två storflygplatser – Tegel och Schönefeld – ligger mycket nära stadskärnan.

Flygresor med lågprisflyg till Berlin

Tysklands mest kända lågprisflygbolag – Air Berlin – flyger tyvärr inte till Berlin från någon annan svensk destination än Arlanda. Däremot flyger Air Berlin till de flesta tyska storstäder från Köpenhamn – utmärkt för dig som bor i Skåne. För dig som bor längre norrut finns tyvärr bara följande lågprisalternativ: Ryanair till Berlin Schönefeld från Skavsta flygplats.

Flygresor till övriga tyska destinationer

Du som kan tänka dig att flyga billigt med Ryanair till Lübeck kan förslagsvis göra det från Skavsta flygplats. Att ta sig vidare med tåg till Berlin kostar ca 40 Euro; något mindre om du är ungdom. För den som är beredd att flyga till Berlin med ett eller flera byten, kan fritt kombinera ihop sin resa med olika europeiska lågprisflygbolag som Wizzair, Sterling, Air Berlin och Blue1. Som alltid gäller det att boka lågprisflyg i så god tid som möjligt.

Reklamlänkar

Flygresor inom Europa

Flygresor till andra världsdelar

Olika resalternativ